Hurtigere China Railway Express
China Railway Express er kendt som "stålkamelkaravanen", der suser langs "Belt and Road".
Siden den første China-Europe Railway Express (Chongqing-Duisburg) med succes åbnede den 19. marts 2011, har dette år overskredet 11 års driftshistorie.
På nuværende tidspunkt har China-Europe Railway Express dannet tre store transportkanaler i vest, midten og øst, åbnet op for 82 driftsruter og nået 204 byer i 24 europæiske lande.Mere end 60.000 tog er blevet kørt i alt, og den samlede værdi af transporterede varer har oversteget 290 milliarder amerikanske dollars.Rygraden for landtransport i international logistik.
Det har spillet en vigtig rolle i at fremme økonomisk og handelsmæssig udveksling mellem asiatiske og europæiske lande og stimulere regional økonomisk og social udvikling.

China Railway Express' tre hovedkanaler er:
① Vestpassagen
Den første er at forlade landet fra Alashankou (Horgos) havn i Xinjiang, forbinde med den russiske sibiriske jernbane gennem Kasakhstan, passere gennem Hviderusland, Polen, Tyskland osv. og nå andre europæiske lande.
Den anden er at forlade landet fra Khorgos (Alashankou) havn, passere gennem Kasakhstan, Turkmenistan, Iran, Tyrkiet og andre lande og nå europæiske lande;
Eller kryds Det Kaspiske Hav gennem Kasakhstan, ind i Aserbajdsjan, Georgien, Bulgarien og andre lande, og nå europæiske lande.
Den tredje er fra Turgat (Irkeshtam), som er forbundet med den planlagte Sino-Kirgisistan-Usbekistan-jernbane, der fører til Kirgisistan, Usbekistan, Turkmenistan, Iran, Tyrkiet og andre lande og når europæiske lande.
② midterkanal
Afslut fra Erenhot Port i Indre Mongoliet, forbind med Ruslands Sibirien-jernbane via Mongoliet, og nå europæiske lande.
③ Østpassagen
Afslut fra Manzhouli (Suifenhe, Heilongjiang) havn i Indre Mongoliet, forbind til den russiske Sibiriens jernbane og nå europæiske lande.

Den centralasiatiske jernbane udvikler sig samtidig hurtigt
Under indflydelse af China-Europe Railway Express udvikler den centralasiatiske jernbane sig også hurtigt i øjeblikket.Der er jernbanelinjer til Mongoliet i nord, Laos i syd og Vietnam.Det er også en gunstig transportmulighed for traditionel sø- og lastbiltransport.
Vedhæftet er 2021-versionen af ​​China Railway Express-ruten og et skematisk diagram over de vigtigste indenlandske og oversøiske knudepunkter.
Den stiplede linje er Kina-Europa land-sø-ruten, som overføres til Budapest, Prag og andre europæiske lande via Piræus, Grækenland, hvilket svarer til kombineret sø-jernbanetransport, og der er en fragtprisfordel i visse perioder med tid.

Sammenligning mellem tog og søfragt
Mange produkter med høj værditilvækst såsom årstidens grøntsager og frugter, frisk kød, æg, mælk, tøj og elektroniske produkter kan tage toget.Transportomkostningerne er høje, men den kan nå markedet på få dage, og der er kun snesevis af kasser i ét tog uden at vente på varerne.
Det tager en eller to måneder at sende ad søvejen, og et skib kan indeholde tusindvis eller endda titusindvis af kasser, og det skal lastes i forskellige havne undervejs.Fragtraten er lav, men den tidskrævende er for lang.
I modsætning hertil er søtransport mere velegnet til bulkvarer som korn, kul og jern~
Fordi tiden for China Railway Express er kortere end for søfragt, er det ikke kun en konkurrent til søfragt, men også et godt supplement til søfragt, hvilket i høj grad kan forbedre effektiviteten.

 

anli-中欧班列-1

TOP